Skip to content

21/4巴西人Cristiane到訪基協中學分享盛況

五月 10, 2010

這個slideshow需要JavaScript。

居港多年的巴西人Cristiane是我朋友的朋友,很高興可以於4月21日邀請到她親身到基協向通識學會的同學分享巴西特色,令到同學不用只是遠距離透過基協Add咗拉丁美洲的網頁來隔靴搔癢。負責活動的友人亞敏告訴我,看到同學的好奇心和學習的主動性非常澎湃,令到無論是嘉賓Cristiane或是同學都渡過了難忘的一個下午。

以下是負責的友人周子email給我的分享:
Cristiane,她來了香港十八年,丈夫是香港人,有一個十四、五歲的女兒在香港讀書.特別的是,我們與她Lunch時,她分享,她很愛香港的安全環境,因為她在巴西同一個地點,被人打劫過二次,二 次也幸運地沒重要損失,所以她初來到香港時也會常把手袋放在胸前呢~
另外一個特別分享,是她由香港回巴西與Brother在星期天 在家附近駕車,但Brother會漫無目的地「享受」駕車。她說她以前也會這樣做,但在香港回到巴西便不習慣這種生活了,但她知道這是巴西享受生活的方 式。最有趣的,她忍受不到brother忍受不到駕車實在太慢了,叫他開去目的地,但Brother一句「Enjoy ma!」,便繼續自顧自地「玩車」。她令她反省香港生活節奏實在太快,工時太長,沒有了生活。
當日我們介紹了一些巴西的通俗文化(花車巡遊、戰舞、食物、啲達舞等等.他們對你介紹過的戰舞也很興奮呢!)
另一位負責人Debbie也分享到其中一條有獎問題:What skin colors do Local Brazilians have? A.Black B.Yellow C.White 一如所料,由於香港人對巴西沒有什麼認識,差不多全部同學都選A。當然事實是巴西有黑人也有白人,甚至有不少日本裔的巴西人呢。Cristiane也分享到,有一次在香港的巴士上所有座位都滿座,還有不少人站著,但她身旁的空位就是沒有人坐,令到她很難受,往後在香港的生活時常覺得自己好像低人一等。Cristiane用她的親身經驗叫同學不要歧視與自己膚色不同的人。Debbie告訴我同學都若有所思。
當日還分享了Cristiane精選的短片
巴西嘉年華

巴西戰舞
巴西牛仔舞
當日的PPT
3 則迴響 leave one →
  1. Bowie permalink
    九月 8, 2010 9:24 下午

    Hi! I’m student from the University of Hong Kong.
    Recently doing a project about Brazilians in Hong Kong.
    I would like to find Cristiane to ask some questions about Brazilians’ daily life in Hong Kong.
    Will there any contact method I can get?
    You can find me through msn/ facebook/ email: aryu222@hotmail.com

    Thank you very much!😀

  2. Tong permalink
    十月 6, 2010 1:06 上午

    Thanks for sharing. I’m a graduate student and want to meet the Brazilians in HK for my cultural project. So is there any chance that I can get in touch with Christiane? Thanks.

    • 十月 6, 2010 7:22 下午

      Hi. Please leave me your contact and the detail of your cultural project and then I will pass your message to Christiane. You can reach me at zxc777@yahoo.com

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / 變更 )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / 變更 )

Facebook照片

You are commenting using your Facebook account. Log Out / 變更 )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / 變更 )

連結到 %s

%d 位部落客按了讚: